Nyheter

Siste nytt fra Torvastad Ridesenter

Oppstart av nye ridekurs

Endelig har vi ledig plass på nybegynnerkurs! Vi starter opp etter påskeferien onsdager kl. 16.45. Kurset varer frem til sommeren, og prisen er 1400kr. Som elev i rideskolen går du en dag fast i uken på ridekurs. Rideskolen følger skoleruta, så vi har ikke rideskole i skolferiene. Du beholder plassen din på rideskolen helt til du melder deg av.

Vi starter også opp med formiddagsridning for voksne. Tirsdager for viderkommende og fredager for nybegynnere. På disse timene er vi veldig fleksible om du jobber turnus og lignede så du betaler kun for de timene du rir. 
For påmelding ta kontakt på mail btvik@online.no eller på tlf til 993 58 364 / 950 69 788

Siste nytt

www.Hest.no har skrevet repotasje om hesteinteressen og skoletilbud med hest.

les her hva Maren synes om HTG og Torvastad ridesenter:

Maren Lodden (18), Haugesund Toppidrettsgymnas i Rogaland

VG3 Sprangridning

Da Maren skulle begynne på videregående, startet hun på Bømlo videregående skole. På den tiden bodde hun på gård, og trente ukentlig for Silje og Øyvind Bjørnevik på moster. Men sprangmiljøet på Bømlo er lite, og da hun var på en utdanningsmesse og så hva Haugesund Toppidrettsgymnas (HTG) hadde å tilby, valgte hun å flytte.

- HTG legger alt til rette for at vi skal kunne drive med idretten vår samtidig som vi tar videregående utdanning, forteller Maren.

I VG2 hadde hun med seg den danske varmblodshoppa Møllegårdens Salvie. Hun er egentlig avlet for dressur.

- Til slutt innså jeg at jeg måtte ha ny hest dersom jeg ønsket å komme opp i klassene. Da kjøpte vi Caballero Grande fra Skien, han er en tysk oldenburger. Jeg har beholdt Salvie, men bruker for det meste Caballero i treningen på skolen, sier hun.

Sprangundervisningen forgår på Torvastad Ridesenter, og skoledagen begynner så tidlig som 06.30.

- Vi rir i to grupper, en klokken 07.00 og en klokken 08.00. Fellesfagene på skolen begynner 09.50, vi har derfor god tid til å stelle hestene før og etter trening. Frem til klokken 15.00 er det vanlige fag på skolen, forteller Maren.

Noe av skoletiden går også med til å trene deres egen styrke. Onsdag er det kroppsøvning, og fredag er det styrketrening. Maren er svært fornøyd med treneren på skolen.

- Linda Madsen stiller opp for rytterne sine hundre prosent, både på trening og på stevner som er på fritiden hennes. Med sitt rolige og avbalanserte sinn klarer hun likevel å sette gode forventinger til elevene sine, og får frem det beste i hver ekvipasje, sier hun.

HTG er en veldig seriøs skole, hvor både elever og lærer virkelig gir alt.

- Lærerne stiller hundre prosent opp for elevene. Toppidrettutøverne jobber målbevisst for å komme dit de har tenkt seg, og de har alle forhold tilrettelagt. Om du har tenkt å utvikle deg som rytter, eller innen en annen idrett, er denne skolen virkelig plassen for deg, sier hun.

Hovedkvarteret for sprangtreningen er ute på Karmøy, ved Torvastad Ridesenter. Der er det bygget en egen stall for de rytterne som går på HTG, med topp standard, takket være Odd Inge Vikshåland, som er eier av senteret.

- Vi har en stor utebane, en ridehall, og en ny hall er på veg. Det er også snart nye ferdige hybler for ryttere som vil begynne på HTG. Jeg kan med trygghet si at det er et av de beste senterne på Vestlandet, både med tanke på miljø og standard, forteller Maren.

Til våren er Maren russ. Hvor har hun tenkt seg videre?

- Til neste år tenker jeg å ta et friår der jeg skal ta R2 Matte, jobbe og reise rundt på stevner. Jeg skal ikke slutte med hest! Jeg vil holde meg på Torvastad Ridesenter, for å fortsatt kunne utvikle meg som rytter, og å ri for Linda, avslutter hun.

 

Vår fremtidige ridelærer


Thea Cecilie tar med seg hestene Chaplin Z og Livingio og reiser til østlandet 1.aug.  Hun har fått plass på ridelærerutdanningen ved Norsk hestesenter på Starum, Gjøvik. Vi gratulerer.

Thea Cecilie fortsetter på Starum og tar nå trinn 2 som ridelærer. Livingio blir igjen hjemme, men Chaplin Z blir med til østlandet også denne gangen :)
 
Chaplin Z og Thea Cecilie reiste østover til Starum etter sommerferien i 2013.  Vi gleder oss til jul for da kommer hun hjem som ferdig utdannet ridelærer trinn III.

Toaletter

Nå har vi endelig fått ferdig toalettbygget i ridehallen som inneholder 4 stk toaletter m/ dusj.  Disse kan benyttes av alle våre ryttere og gjester.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

celine | Svar 26.08.2016 22:46

hvilke hester kan jeg ha på for har gått på 2 ridekurs hoss dere :)

hannah serine | Svar 01.05.2014 15:06

lurte på om chaplin Z er med på rideleiren uke 27

Tyra ❤ 24.05.2016 15:17

Hei kan dere legge ut bilde av ny klipte Tyra?

Marylena Aase | Svar 29.04.2014 00:58

Er salvie der??

Thea | Svar 29.04.2014 00:42

Nei Moon er ikke en skolehest hos oss, den er i privat bruk av eier og står oppstallet her.

Marylena Aase 29.04.2014 00:52

Ok det var leit å høre

Marylena Aase | Svar 29.04.2014 00:23

E moon en av skole hestene?

Marylena Aase | Svar 29.04.2014 00:18

E moon en av skolehestene??

marylena asse nornes | Svar 28.04.2014 23:55

e moon på rideleiren eg vill ri han fordi eg ridde han før og villri han igjen
pliss svar

oda emilie tangen | Svar 28.04.2014 23:37

Kan eg sova med Marylena lg Emily

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.10 | 20:35

Hei,
Har dere ledig plass til en belgisk varmblods?
Hvis ikke, er det mulig og sette seg på en venteliste?

...
12.09 | 17:38

Hei, det er dessverre helt fullt nå.

...
03.09 | 13:39

Hei. Er det fortsatt ledig oppstalling til hest på senteret?

...
22.02 | 11:00

Hei lurte på priser på nybegynnerkurs?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE